Stil, Teknologi

Designa en uteplats – Några idéer

Posted by Author

Den bästa fördelen med något utomhusutrymme kan vara att man ska kunna njuta av tid och koppla av, samtidigt som man kan lukta de blommande blommorna, höra fåglarna kvitra och se änderna flyga över huvudet till sin kvällshost.

Det finns flera viktiga faktorer när du utformar ditt utomhusbebyggelse. Välj först en plats som ligger intill ditt hem, helst. Detta kommer att förhindra att du går en lång promenad fram och tillbaka när du tar fram mat eller har glömt något inuti. Det är också enklare och bekvämare för gäster att komma åt.

För det andra, tänk på vad du behöver i din utomhusbostadsområde och vad du faktiskt kommer att använda. Ja, du kanske vill ha ett vinkyl som kyler 20 flaskor, men tänk på om du kommer att underhålla tillräckligt för att använda det. Åtminstone kommer du att behöva sittplatser och en plats att sätta ner en drink, laptop eller bok.

Välj en layout och möbler som fungerar bra. Ta hänsyn till hur många som kommer att använda utomhusutrymmet, vad du kommer att använda det till och hur ofta du kommer att använda det. Om du inte underhåller stora grupper behöver du förmodligen inte den stora soffan och 4 koordinerande stolar som ser fantastiska ut i utställningslokalen! Om du kommer att använda utomhusbostaden främst för familj middagar, överväga ett matbord och stolar som inte överväldigar utrymmet och som gör att du bekvämt kan röra dig runt med matbrickor eller disk i handen. Framför allt är allas komfort nyckeln! Om du planerar att laga mat eller grilla i din utomhusbostad, är det bäst att placera kaminen eller grillen från området där gästerna kommer att sitta, för att undvika rök eller lukt som omsluter dem medan de besöker varandra. Identifiera också en rökplats där de som röker kan röka – SMOK.

Om du underhåller behöver du plats för att ställa in mat och dryck och lägga ut redskap, såväl som utrymme som gör att gästerna kan sitta bekvämt och prata utan att vara för nära eller för långt borta från varandra. Du behöver också tillräckligt med utrymme för att gästerna kan röra sig, öppna dörrar eller kylen och få tillgång till mat och dryck.

 

Leave A Comment