Bordslampa, Bordslampor, Dekoration

Välja rätt utomhusväxtbehållare

Posted by Author

Från tekoppar till oljetrummor, det finns ingenting du inte kan använda som en utomhusväxtbehållare. Ditt val av växter, din dekorativa stil, din budget och din kreativa fantasi kommer alla att påverka dina val av växthållare. Det finns emellertid flera saker att tänka på innan du börjar lägga till växter i dina utomhuskrukor.

Mycket små behållare kommer att torka ut snabbt, och de erbjuder begränsat växande utrymme, så att tekoppen förmodligen inte är ett klokt val. Mycket långsamt växande växter, såsom sedum eller kaktus, kommer att växa bra i en begränsad miljö. Håll dock vattenbehovet i åtanke. Vissa suckulenter behöver en viss mängd fukt.

Se till att alla behållare du väljer har bra dränering. Med undantag av dammplantor gillar dekorativa växter inte att ha sina fötter hela tiden våta. Om du är orolig för att din krukväxt kommer att tömmas ut tillsammans med överskott av vatten, täck hålen med ett enda lager av tidningar eller ett kaffefilter innan du lägger till din planteringsjord.

Träväxtbehållare

Whiskyfat och andra träterrassbehållare är populära. Eftersom trä så småningom försämras när det utsätts för vatten och solljus, kommer foder av träväxtbehållare med tung plast att förlänga deras livslängd och minska vattenfläckarna på utsidan.

Cederträ, rödved och teak är naturligt motståndskraftiga mot vattnet. Behållare tillverkade av behandlat trä eller virke kommer vanligtvis att vara ganska längre än obehandlat trä. Vissa kemikalier som används för att behandla trä är inte lämpliga för ätliga växter och kan utgöra en hälsorisk. Kontrollera alltid materialen som används för att behandla alla träplanter för säkerhet.

Metallkrukor, badkar och vagnar

Så länge det finns dränering i botten kan du använda valfri metallbehållare för att hålla trädgårdsväxter. Var medveten om att alla stora metallbehållare kommer att vara tunga, så placera den där du vill att den ska förbli om den inte har hjul.

Plast- och hartsbehållare

Plastbehållare är de mest lätta och ofta de billigaste behållarna för trädgården. Naturligtvis är det anledningen till att din växtskola använder vanliga plastkrukor.

Leave A Comment