Bordslampa, Lampskärmar, Wattage

Att välja rätt bordslampa

Posted by Author

Att välja en lampa som är i samma stil som resten av rummet kan göra ett starkt uttalande om just den stilen. Å andra sidan kan blandningsstilar lägga till en intressant komplexitet i ett rum. Moderna eller moderna lampor kan framgångsrikt introduceras i en traditionell miljö. Omvänt kan en lampa i traditionell stil se mycket snygg ut i en modern eller modern miljö. Men när du blandar stilar är det vanligtvis viktigt att se till att det finns några andra förenande tillbehörselement när det gäller stil.

Belysningsbehov: Identifiera lampans funktion när det gäller belysningsbehov. Är lampans syfte att tillhandahålla allmän område (även kallad omgivning), läsning eller accentbelysning?

Wattage:

Om det finns andra ljuskällor i rummet, kan en 60 watts glödlampa ge tillräckligt med ljus för ett vardagsrum. Men om man bara använder en eller två lampor för att tända ett helt rum, kan det vara bäst att investera i en 100 till 150 watt glödlampa eller en 3-vägs glödlampa. Detta ger också tillräckligt med ljus för läsning. En läslampa bör erbjuda 150 eller mer watt. I allmänhet bör rum ha en ljuskälla var 10: e fot eller så.

Lampskärmar:

För belysning för allmänna ändamål är det bättre att välja en lampa med en lampskärm som har viss grad av transparens, t.ex. ett tyg, väv eller glas som är ljust i färg. En halvtransparent lampskärm ger rummet en mjukare look. Å andra sidan kommer en lampskärm som har liten transparens att ge ett starkare, mer koncentrerat ljusmönster som kan skapa en dramatisk effekt. En lampskärm som har en bredare kant i botten sprider ljuset ut mot botten vilket är bra för en läslampa.

Skulpturella egenskaper: För att bestämma lampans skulpturella egenskaper såsom storlek, bulk och färg, måste lampans placering och visuella funktion beaktas. Dessutom bör bordlampan se bra ut oavsett om den är på eller av.

Leave A Comment